Ξαναπιάνοντας τον Μίτο, Νήματα και νοήματα

Ο κύκλος συναντήσεων «Με αφορμή ένα βιβλίο…» μεγαλώνει και δίνει χώρο και φωνή στην τέχνη και τη δημιουργικότητα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη σε συνεργασία με την 4η Δημοτική Κοινότητα και τον συντονισμό της ομάδας Δανειστικής Βιβλιοθήκης «Μαρίνος Ιδομενέως» φιλοξένησε χτες, Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, την πρώτη συνάντηση με τίτλο: «Ξαναπιάνοντας τον Μίτο – Νήματα και νοήματα» και καλεσμένη μας τη Ζωή Παπαδάκη.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε μέσα από τα προσωπικά της βιώματα στην εξέλιξη της υφαντικής και τον τρόπο με τον οποίο την προσεγγίζει η ίδια, δίνοντας έμφαση στο πώς σήμερα η ενασχόληση αυτή μπορεί να ωφελήσει ποικιλότροπα. Παρουσίασε σύγχρονα είδη αργαλειών και προϊόντα που μπορούν να παραχθούν μέσα από συστηματοποιημένη εκπαίδευση.

Μίλησε επίσης για τις προσπάθειες που γίνονται στη χώρα μας για την ένταξη της υφαντικής στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Τέλος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επαφής των νέων με τις λαϊκές τέχνες και τη χειροτεχνία και τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν.

«Ξαναπιάνοντας τον Μίτο – Νήματα και νοήματα» και καλεσμένη μας τη Ζωή Παπαδάκη

Τη βραδιά έντυσαν μουσικά οι μουσικοί Xaris Fasoulas και Γιώργος Μπαμπάτσης τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους.

Διαβάστηκαν ακόμα αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα της δημιουργού αφιερωμένα στις υφάντρες του χθες.

Η εκδήλωση αυτή άφησε σε όλους τους παρευρισκομένους μια νοσταλγική αίσθηση και μετέδωσε το μήνυμα ότι η υφαντική δεν χάνεται στο πέρασμα του χρόνου αλλά μπορεί να αποτελέσει έναν μοναδικό τρόπο εξωτερίκευσης της δημιουργικότητας του ανθρώπου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, την ομάδα βιβλιοθήκης για τον συντονισμό, την 4η Δημοτική Κοινότητα για τη συνεργασία, το θερμό ακροατήριο για τη συμμετοχή του στη συζήτηση που ακολούθησε και την καλεσμένη μας για τη γλαφυρή της παρουσίαση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κα. Ρένα Παπαδάκη, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, εκπρόσωποι του συμβουλίου της 4ης κοινότητας και του Λυκείου Ελληνίδων (παράρτημα Ηρακλείου).

«Ξαναπιάνοντας τον Μίτο – Νήματα και νοήματα» και καλεσμένη μας τη Ζωή Παπαδάκη

Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Platakis George για τις φωτογραφίες.

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner